23.05.2025 В цей день я отримав на пошті (Deliviri) свій перший новий мотоцикл VOGE 300R.
Мета цієї теми: показати новачкам як приходять нові мотоцикли в “коробках” з магазину, якщо ви замовляєте через інтернет-магазин.
Коли я дізнався, що VOGE 300R - завезенні в Україні та доступні для продажу то одразу зробив замовлення, бо шукав цей мотоцикл понад 3 місяці. До цього в мене були: Lifan 150-2e, Viper F2 v200 - але зараз ми не про порівняння.
Під час очікування мотоцикла я довго ставив собі запитання: “Який він прийде?”, “Як його збирати?”, “Що потрібно для цього?”, “А якщо він не надійно запакований?” ітд. У цій темі я хочу дати відповіді на усі ці питання. Переважно вони будуть розкриті для VOGE, але думаю інші бренди мотоциклів працюють за схожим принципом.
- Який він прийде?
При замовленні ви можете обрати розібраний мотоцикл (зняте кермо, підніжки пасажира, переднє крило та колесо) - так доставка буде дешеве, тому що габарити коробки менші, та вона займає менше місця. Або замовити додатково збірку мотоцикла у магазині - тоді доставка вийде дорожчою, також збірка мотоцикла не безплатна. Що краще кожен обирає сам для себе залежно від власних сил та фінансів.
Особисто для себе я замовив розібраний варіант, щоб ціна доставки була дешева.
Фото коробки в якій приходить мотоцикл, а також фото як мотоцикл запакований з середини:

Світлина зібраного мотоцикла іншої моделі з телеграм спільноти VOGE від Foxwell:

Думаю цими фото я надав відповідь на питання “А якщо він буде не надійно запакований?”
- Як його збирати?
Я вам раджу по можливості зробити або замовити збірку у магазині. Хай краще це зроблять професіонали, ніж ви десь напартачите. Але від себе можу сказати, що для збірки подібного мотоцикла краще мати групу з 3-4 х людей які розуміються хоч якось на мототехніці та зможуть допомогти вам зібрати мотоцикла, якщо ви ніколи цього не робили.
Моменти: ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА КОРОБКУ, ВОНА МОЖЕ БУТИ ДОДАТКОВО ЗАБЛОКОВАНА ДЛЯ ТРАНСПОРТУВАННЯ (але це не усюди, але в ній може стояти блокіратор який треба просто викрутити, а інакше в майбутньому це призведе до стирання механізму перемикання передач) Для тих хто не в курсі то на подібних мотоциклах немає центральної підніжки та встановити переднє колесо буде дещо важко, якщо ви не займаєтесь цим кожен день. Зверніть на це увагу! Також додатково потрібно пройтись обережно по усім видимим болтам мотоцикла, де ні де, але не вистачає 1-3 оберти.
Бажано мати широкий асортимент ключів та шестигранників для збірки такого мотоцикла. Тому-що ми використали асортимент ключів від 10 до 21-24 х. А ще краще динамометричні ключі для точної затяжки кожного болта. (Для кожного типу болтів у VOGE є таблиця сили натягу.)
- Перший запуск такого мотоцикла:
Коли ви вже пройшли етап збірки (обов’язково треба встановити усі деталі!) перевірили та під’єднали акумулятор то можна робити перший запуск. Він не такий страшний як усі думають.
3.1 - Увімкніть “кілл-свіч” (тобто щоб стартер мотоцикла не заводив мотоцикла).
3.2 - Увімкніть “подсос карбюратора” та клацніть стартера декілька разів (приблизно 10 сек.) - там начебто шо то там відбудеться, та бензин потрапе у карбюратор.
3.3 - Вимикайте “кілл-свіч” та заводьте кнопкою мотоцикл. (Може доведеться тримати язичок підсосу, поки язичок не почне самостійно працювати, так було у мене).
3.4 - На підсосі ваші холості оберти можуть підскочити до 2000-2500 і це нормально! Дайте мотоциклу так попрацювати десь 2 хвилини. Відпустіть “подсос” він може заглохнути, що скоріше за все і станеться.
3.5 - “Подсос” вимкнено, мотоцикл заводиться сам з полу тику кнопки стартера.
Таким чином ви “розбудили” двигун мотоцикла.
- Ціна доставки:
Я заплатив 4103грн на делівері за доставку цього мотоцикла з Києва у моє місто Слов’янськ. Це приблизно 680 Км (через харков.) Ви можете приблизно зоорієнтуватись для себе по своїй відстані, або розрахувати доставку на сайті пошти яка вам зручна (Нова або делівері.). (страховка на пошті завжди йде +/- 1100 грн - 1300 грн при ціні мотоцикла у 120К грн)
Дякую за увагу! З повагою Капібармен!