Pilot_cr6_300r Настав момент коли я вирішив встановити датчик аварійного тиску масла. Підбираючи я зупинився на датчику від трактора МТЗ. Головне чим менший діаметр різьби, а саме 10мм. Принцип установки взяв від Kawasaki ninja 250r Головний мінус цієї установки це потрібно їхати до токара та виточувати сам штуцер. Тому що купити такого неможна. Виточивши штуцер все було установлено Сам індикатор контролю я вирішив зробити в панелі приладів. Розібравши її я замітив що в самій панелі є не підключені контакти. (АВS, Чек енжен, масло і тд.) Проте сама контрольна лампа була присутня. В жмуті проводів є незадіяний провід ( чорний із зеленою полоскою) його я переставив в потрібний мені контакт А саме на платі біля фішки кожен контакт підписаний мені був потрібен ( oil ). Закоротивши його на мінусовий провід лампа на панелі починає світитися. Сам принцип датчика простий При заглушеному двигуні контакти в датчику замкнуті тому на панелі буде світитися контрольна лампа. Коли двигун запущено під дією тиску масла контакти в датчику розмикаються і контрольна лампа гасне. Тому коли в системі змащення будуть якісь несправності ( не працює маслонасос, спустили масло ) контрольна лампа буде про це сповіщати що є якісь несправності в системі змащення. https://voge.club/assets/files/2020-12-03/1607011729-589027-vid-20201203-144740.3gp Установивши все на свої місця та перевіривши запуском двигуна все працює 😋😋😋😎
Pilot_cr6_300r Alexandr Якщо в плані таких приборних панелей то контрольна лампа поинна бути ну ,а якщо все таки нема то прийдеться купляти світлодіод і паяти до нього випрямляч току (це потрібно щоб світлодіод не згорів від напрги 12 вольт) або якусь звичайну лампу накалювання тільки в малих габаритних розмірах і встановлювати в зручному для водія місці.
Pilot_cr6_300r Nomad На самому штуцері що закручується в картер діаметр 8мм, шаг різьби (нормальний різьба метрична ) це якщо не помиляюя 1,25 , довжину болта потрібно робити таку як заводський штуцер, а от діаметр і шаг різьби під сам датчик потрібно робити під куплений датчик масла. В моєму випадку діаметр 10мм а от різьба іде не метрична а дюймова у мене шаг 1.
Nomad Pilot_cr6_300r Если порыться в интернете, то можно найти 12в светодиоды, есть еще видео в которых ребята подключали обычный 2в диод через резистор, думаю еще какие-то варианты можно найти…
Pilot_cr6_300r Через деякий час я опишу яку я допустив помилку та недолік в моєму випадку установки датчика аварійного тиску масла.
KOTUrOPOIIIKO https://avtoliniya.com.ua/p195368485-datchik-davleniya-masla.html такий теж можна втулити?
Nomad KOTUrOPOIIIKO Вот это кстати и надо учитывать при установке датчика, если датчик срабатывает от 600г\см, а нормальное давление в системе 800г\см то датчик тупо не покажет уже начавшуюся проблему. Думаю стоит как-то подключить манометр и проверить давление масла на минимальных оборотах двигателя и подобрать нужный датчик.
KOTUrOPOIIIKO Цікаво чи вистачає тиску оливи щоб розімкнути контакти у цьому датчику?…… Бо - якщо тиск оливи у нашому двигуні , наприклад 2 кгс/см2, а контакти датчика роз’єднуються при 3 кгс/см2, то він не спрацює…..
KOTUrOPOIIIKO https://atpost.ltd/p1052438534-datchik-avarijnogo-davleniya.html?source=merchant_center&gclid=Cj0KCQiA1KiBBhCcARIsAPWqoSrbG5wNO21RnoiJ_oR_teRKUcBG4gmBosuNifwbOYQNH_b9BpT1PCgaAj-EEALw_wcB не пишуть робочі тиски цього датчика…..
KOTUrOPOIIIKO KOTUrOPOIIIKO tablitsa-dadm.pdf167kB Знайшов таблицю характеристик, потрібно підбирати по таблиці…В залежності від тиску нашої маслосистеми ( до- речі де можна глянути який тиск у нас?)